Ostale novosti

Natjecanja 2014.

Svjetsko prvenstvo za seniore - Amsterdam 2014.

13. kolovoza 2014.

1.rujna 2014.

Prenosimo HVS-ov poziv i pridružujemo mu se: 

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas na doček hrvatske veslačke izborne vrste, dvojca na pariće, Martina i Valenta Sinkovića te njihova trenera Nikole Bralića osvajača zlatne medalje na netom održanom Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu.

Doček će biti organiziran danas, 01. 9. 2014. u 13.15 h na aerodromu Pleso.

31. kolovoza 2014.

Braća Sinkovići prvaci svijeta!

Još jedna utrka u kojoj nitko niti u jednom dijelu utrke nije mogao ugroziti naše veslače. O poretku Talijana, Australaca, Litvanaca i Njemaca odlučivao fotofiniš, a naši četiri velike sekunde ispred svih!

A nakon utrke jednostavan, duhovit Valentov komentar (sa bloga sa stranica worldrowing.com):

(M2x) Men’s Double Sculls - Final 
Gold - SINKOVIC, Valent (CRO)
“I enjoyed the race. The others were in a line and we were watching them. It’s a great way to watch the World Championships.”

 

31. kolovoza 2014.

Braća Sinkovići prvi dvojac na pariće koji je izveslao 2000 metara za manje od šest minuta!

Uvjerljivom pobjedom u svojoj grupi palsirali su se u A finale, zajedno s Njemačkom i Bugarskom; Iz druge skupine plasirali su se Litva, Italija i Australija. 

25. kolovoza 2014.

Prva utrka dvojca na pariće prošla je odlično, prvih 500 m izveslali su u vremenu 1:30,11, pa lagano do kraja. David je pobjedom u svojoj skupini ušao među 24 samca. Rezultati

Dok su u tijeku kvalifikacijske utrke možete pogledati Darkovu montažu snimljenih materijala s priprema na Peruči.

25. kolovoza 2014.

U nedjelju su počele utrke na SP. Od naših posada nastupili su dvojac bez, David u samcu i Marcela u samcu. Jedino je Marcela izravno ušla u četvrtfinale. Danas u 15:29 veslaju braća Sinković, a samo pobjednici skupina izravno ulaze u polufinale.

 

23. kolovoza 2014.

Nakon juniorskog i seniorskog EP, SP za mlađe od 23 godine te dva Svjetska kupa slijedi glavni događaj veslačke sezone, nastup na Svjetskom prvenstvu za seniore. Jutros se na Svjetsko prvenstvo u veslanju u Amsterdam uputila hrvatska izborna vrsta predvođena dvojcem na pariće Martinom i Valentom Sinkovićem (HAVK Mladost) i trenerom Nikolom Bralićem, a osim njih su otišli i dvojac bez kormilara Mate Janjić, Vjekoslav Kolobarić, David Šain u samcu (svi VK Iktus) s trenerom Krešimirom Ižakovićem, te Marcela Milošević u samcu (VK Trešnjavka) s trenerom Srećkom Šukom, koji je ujedno i izbornik. U ekipi su i oporavljeni Damir Martin te Mario Vekić (?) kao rezerve. Utrke počinju u nedjelju, a prvenstvo traje tjedan dana. Od dvojca na pariće očekujemo utrku za medalju u nedjelju 31. kolovoza, a pretpostavljamo da bi ostalima cilj trebalo biti B finale.

O odlasku je HAVK Mladost izvjestio HINA-u, razne portale i novine, a je li HVS organizirao konferenciju za tisak nemamo informaciju. Koliko je objavljeno vidjeli ste i sami.

Glancanje forme u Zagrebu proteklo je izvrsno (barem za dvojac na pariće), uz postavljena najbrža vremena na svim kontrolnim treninzima (na primjer 500m na tempu 36/37 - 1:27!).

Na fotografijama je predzadnji trening u teretani pod jabukom (izvor vitamina i ugljikohidrat) nakon veslanja na Peruči.

 

Vezana galerija