Ostale novosti

Natjecanja 2014.

Regata u Villachu

8. rujna 2014.

U Villachu se 6. i 7. 9. 2014. održala 53. međunarodna regata na kojoj su nastupile mlade snage Mladosti pod vodstvom trenera Darka Mikšića. Vrijeme je bilo idealno za veslanje uz malu kišu u subotu koja nije ništa pokvarila. Svi naši natjecatelji i natjecateljice u dva dana su veslali protiv zahtjevne konkurencije koja je podignula letvicu i pokazala da samo ozbiljan trening i posvećenost sportu može donijeti vrhunske rezultate.

Svi rezultati su ovdje subota nedjelja, a evo i pregleda nastupa:

1X JM Hrvoje Vrdoljak – naš talentirani mlađi junior je u jakoj juniorskoj konkurenciji završio prvi dan na 4. mjestu, a u nedjelju je u  D finalu završio na drugom mjestu. Odličan rezultat koji je zalog za buduće, vjerujemo još bolje rezultate.

2X MJŽ – Iva Polonji i Iva Katarina Maroević – prvi dan stigle su prve u jakom finišu, a drugi dan u A finalu osvojile 5. mjesto. Danak dobrom rezultatu je uzeo „mit“ vjetar po kojem mirno veslanje naših djevojaka nije došlo do izražaja. Dobra škola za ubuduće kada će na 36 tempu pokazati svoj pravi potencijal.

1X KŽ – Lorena Vukić – Lorena je u oba dana odveslala očekivano odlične rezultate.  Prvi dan prednatjecanja je nažalost dobila najtežu grupu i odveslala za treće mjesto, ali kasnije se pokazalo da je njezina grupa imala tri najbolja rezultata svih kadetkinja. U nedjelju je u B finalu premoćno pobijedila sa vremenom koje bi joj u A finalu donijelo 4. mjesto.

2X MJM – Zulfikarpašić Fran i Soldo Zvonimir – dečki su pokazali veliku borbenost, srce i htijenje u obje utrke. U prednatjecanju su bili 3. a u B finalu im je pobjeda izmakla za 1 sekundu. Bravo dečki!

8+ Kovačević Matej, Zulfikarpašić Fran, Vrdoljak Hrvoje, Rebić Ivo, Banović Lovro, Ukropina Marko, Čubek Matej, Soldo Zvonimir, Polić Karzo – „prvi mačići se u vodu bacaju“. Tako je izgledao nastup našeg osmerca prvog dana kada se dečki nisu snašli i ostali iza pobjednika 10 sekundi. Promjena štrokera u čamcu donijela je preporod tako da su u nedjelju pokazali da imaju mogućnosti za puno bolje rezultate. Došli su treći, 5 sekundi iza pobjednika (čeha - VK Blesk) i 1 sekundu iza Jadrana iz Rijeke. Dečki, pokazali ste da možete, sada tako nastavite!

U pojedinačnim disciplinama nastupili su u 2- Ivo Rebić i Matej Kovačević i 1X Lovro Banović. Ne sumnjamo da su dečki stekli vrijedno međunarodno iskustvo koje će im zasigurno pomoći u poboljšanju budućih rezultata.

Trener Darko Mikšić je izjavio da su postignuti rezultati očekivani i da su redoviti odlasci na ovakva natjecanja neprocjenjiva vrijednost za naše mlade kategorije u stjecanju iskustva i budućih dobrih rezultata u domaćim, ali i međunarodnim natjecanjima.

Dio ekipe u Villachu su bili i članovi Mladosti Goran Polonji i Mario Vukić koji su treneru Darku pomagali oko „logistike“ i prijevoza. Kao aktivni veteranski veslači nisu mogli odoljeti te su također nastupili na regati u disciplini 2X za veterane. U utrkama oba dana su pobijedili te na taj način doprinijeli dobrom raspoloženju kojega nije nedostajalo.

Organizacija natjecanja je bila odlična te se radujemo dolasku i iduće godine.

Izvijestili Goran i Mario

 

Vezana galerija