Ostale novosti

Natjecanja 2014.

BaselHead 2015

14. studenog 2014.

19. studenog 2014.

.. Napredovali smo, ali je Slavija zbog žena napredovala još više. Za iduću godinu smo pametniji...

MV

Rezultati za BaselHead Trophy. Facebook fotoalbumi Lovorke i Ivana.

Senirski osmerac je apsolutno treći (prošle godine šesti), ali prvi u konkurenciji klupskih osmeraca, drugi seniorski (miješan s veteranima) bio je petnaesti za seniore, ali iza još nekoliko juniorskih i dva veteranska. Juniori su odlični peti, a veslačice su posljednje, ali s napretkom u rezultatu. Nažalost nije bilo najboljih veslačica i mladih veterana koji su ostali u Zagrebu.

14. studenog 2014.

Utrka je (u subotu) na 6,4 km na rijeci Rajni, natjeću se iskljucivo kombinirani i klupski osmerci, ali samo klupski osmerci su u utrci za novi osmerac. Utrka se zove BaselHead Trophy i u periodu od 3 godine klub koji osvoji najvise bodova dobit ce novi camac - osmerac, kao glavnu nagradu. Borba za novi osmerac je počela prošle godine, a završava 2015. Za sada je Mladost na 5. mjestu sa 77, a na 1. mjestu je Češka Slavija sa 185 bodova. U utrci za bodove natjece se 6 čamaca Mladosti (2 muška seniorska, 1 muški juniorski, 1 ženski seniorski, 1 ženski veteranski i 1 miks veteranki i veterana). Cilj ovogodišnje utrke je prvo ojačati zajedništvo i momčadski duh mladostaša ali i pokušati što više smanjiti razliku od vodećih. Naravno, najvise se ocekuje od muskog seniorskog osmerca, tzv. Prvog osmerca kojeg čine: Marijan Filipović, Martin Sinković,  Valent Sinković, Stjepan Matić, Tomislav Šain, Roko Šitum, Luka Radonić, Ivan Rebić i kormilar Matej Čeh.

Osim 5 osmeraca koji se bore za bodove u Basel ide jos jedan osmerac. U tom čamcu vesla internacionalna ekipa, osim hrvata imamo dvoje državljana Njemačke i jednu drzavljanku Švicarske, te je cilj njihovog odlaska u Basel zajedničko veslanje radi održavanja dobrih odnosa s kolegama u drugim državama. Osim veslača na put kreće i jos nekoliko članova kluba (ukupno sa veslačima oko 60) što je ujedno i prilika za jako lijepo druženje među članovima.

U organiziranju puta na regatu pomogao je sponzor proEnergy, tvrtka koja se bavi čistom energijom. I Sponzor i Klub na ovo gledaju kao na početak duge i uspješne suradnje.

Manuela

 

Prethodnica, Manuela, Martin, Riki, Ivan i Goran dovukli su šest (!) čamaca za isto toliko posada Mladosti na regati Basel Head i odmah krenuli sa sastavljanjem. Autobus s preko 50 mladostašica i mladostaša stiže uskoro. Regata je u subotu u 14. 

GN

 

Vezana galerija