Upravljanje

Podaci o članstvu

Srđan Podvorac

22. prosinca 2011.

Srđan Podvorac rođen je u Splitu 1954. godine. Djetinjstvo i osnovno školovanje proveo je u Splitu i Puli, a gimnaziju završio u Splitu. Fakultet za fizičku kulturu je, zbog ljubavi prema veslanju, 1973.godine upisao u Zagrebu.

Kao junior i u prvoj seniorskoj godini veslao je za HVK Gusar, a na veslanje ga je „navukao“ ujak Nikola Stipaničev, tadašnji trener Gusara. Najznačajniji rezultat kao veslač ostvario je 2. mjestom u juniorskom osmercu Gusara na prvenstvu SFRJ 1972. godine.

U Zagrebu nije nastavio sa veslanjem zbog fakultetskih obveza, ali je već na 3. godini studiranja, 1975., usmjerio veslanje kod prof. Jaroslava Laštovice i počeo raditi kao trener u AVK Mladost. 1978. godine imao je prvi veći trenerski uspjeh sa seniorskim 4- (Vujević, Mikšić, Majstorović, Gajšak), koji je tada bio prvak SFRJ. Radeći u Gusaru 1988.godine trenirao je juniorski 2+ Gusara (Boraska, Franković, kasnije seniorske svjetske prvake), koji su te godine bili juniorski prvaci SFRJ. Najbolje trenerske rezultate ostvario je u razdoblju od 1993. do 1997. godine. Tada neposredno surađuje s trenerom Nikolom Bralićem, te radi u HAVK Mladost i reprezentaciji s veslačima: Banovićem, Saragom, Čuljkom, Buzinom, Marušićem, Martinovim, Vujovićem ...

Od 2005.godine je član Upravnog odbora HAVK Mladosti, a od 2009. godine i predsjednik Stručnog odbora. Član je i Športskog kluba za ribolov na moru „Tribunj“ iz Tribunja, te Jedriličarskog kluba „5. milja“ - Zagreb, za koje  povremeno i nastupa na natjecanjima.