Povijest

Odličan veslač, a u međuljudskim odnosima pouzdan, otvoren i neposredan, lako se uklapao u svaku sredinu i brzo sticao brojna prijateljstva. Kad je prestao veslati, a završivši KIF, radio je jedno vrijeme kao trener u našem klubu, a zatim je prešao u Zagreb gdje je dva mandata bio i predsjednik. Bio je aktivni sudionik Domovinskog rata. Ratne strahote ostavile su na njemu neizbrisiv trag i ozbiljno mu narušile zdravlje. Usprkos tomu, bio je redovit, bilo kao veslač ili organizator, bilo kao gledalac svih jarunskih regata. 

Više

Nikola je rođen 11.8.1942., a veslati je počeo krajem pedesetih godina. Zbog svoje vesele, optimističke naravi odmah se uklopio u sve pore društvenog života kluba, bio je redovit u treningu, rado viđen na klupskim izletima, na pripremama, veslao je u nekoliko rimen disciplina. Kao član osmerca podmlatka 1961. godine postaje prvak države. Veslačku karijeru prekinuo je kad se zaposlio, međutim, uskoro ju nastavlja kao trener.

Njegove su posade odisale kohezijom, prijateljstvom, ali i zdravim natjecateljskim duhom, ne samo prema posadama iz drugih klubova, već i unutar kluba i u borbi za mjesto u najboljim klupskim posadama. Nikola je sastavio odličan juniorski osmerac, pa još bolji četverac, iz kojeg je proizašao dvojac sa kormilarom Mario Filipi, Jurica Rakamarić i kormilar Zlatko Milinković, prvi svjetski prvaci iz našeg kluba! Niđo je, vođen sjajnom veslačkom intuicijom, sprovodio trening koji je odudarao od tadašnjih modela treninga, a bio vrlo sličan modelima koji se pojavljuju dvadesetak godina kasnije.

Niđo je umro nekoliko dana pred godišnju skupštinu kluba na kojoj je, zajedno sa svojim dvojcem, prigodom pedesetgodišnjice osvajanja svjetskog zlata 1968. godine u Amsterdamu, trebao primiti posebno priznanje. Ostat će nam u trajnom sjećanju kao srdačan, iskren čovjek, koji je sve što je radio, radio zdušno, ne štedeći sebe ni veslače, ostvarujući sportske rezultate, ali i važnije, odgojivši vrsne sportaše i ljude. 

Više

Od 1. listopada 2021. je glavni trener, trener seniora i juniora A.

Više


Rođen je 2. 4. 1990. u Malom Lošinju. Studira na Kineziološkom fakultetu. Školu veslanja vodi od jeseni 2009. godine

Više

Toma Grego rođen je 1924. u Omišlju na Krku, a umro 2011. u Zagrebu. Bio je jedan od uzornih trenera "stare škole". U njegovim bilježnicama nalaze se svi podaci, slike, zabilješke o napretku, dolasku ili nedolasku na trening za tisuće dječaka i djevojčica koje je trenirao tijekom više od 50 godina.

Više

Rođen 1952. godine u Karlovcu. Godinama je u vrhu jugoslavenskog veslanja, tri puta prvak države u četvercu bez kormilara. Kao veslač - veteran, gotovo 20 godina pobjeđuje na veteranskim svjetskim prvenstvima i Veteranskim olimpijskim igrama. Trenira veslačice i juniore kombinirajući moderni veslački trening (puno izlazaka na vodu, rad na veslačkim simulatorima) sa dopunskim sportovima postižući velik napredak veslača uz minimalnu monotoniju treninga. Krajem 2016. godine izabran je za izbornika kao prvi tener Mladosti na toj funkciji. U rujnu 2017. otišao je u mirovinu.

Više

Osječanin i veslač, radi studija dolazi u Zagreb gdje postiže sportske uspjehe i postaje trener. Vraća se u Osijek i nastavlja trenersku karijeru prenoseći naučeno na tamošnje veslače.

Više

Laštovica Jaroslav - Jaro , član VK Gusar a kasnije AVK Mladosti. Profesor veslanja na Fakultetu za fizičku kulturu (danas Kineziološki fakultet) u Zagrebu. Veslanje je tada bilo poseban kolegij. Izbormik veslačke reprezentacije Jugoslavije. Odličan pedagogog i trener. Umro 1991.

Više

Rođen 1976. u Zadru, viši sportski trener, smjer - veslanje. Veslačka karijera trajala mu je 15 godina, kao članu veslačkog kluba Jadran iz Zadra i kao članu hrvatske veslačke reprezentacije. U Mladosti trenira izuzetno uspješno kadete.
Više

Rođen 1976. u Zadru, viši sportski trener, smjer - veslanje. Veslačka karijera trajala mu je 15 godina, kao članu veslačkog kluba Jadran iz Zadra i kao članu hrvatske veslačke reprezentacije. U Mladosti trenira izuzetno uspješno kadete.
Više

Miroslav Zdilar je počasni član kluba pa prčitajte što o njemu piše u rubrici "Počasni članovi"!

Više

Voljen od mnogih, iritantan za mnoge, uvažavan od svih, Stjepan Župan obilježio je zagrebačko, hrvatsko, jugoslavensko veslanje svojeg doba. Veslanjem se bavio praktički cijelog života, nastupajući od 1930. do 1947. Trener je postao već za vrijeme drugog svjetskog rata i bio je trener do smrti 1972.

Više